Smažené rybí závitky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 20 g solamyl 2 lžíce solamyl 1 lžička solamyl 1 ks cibule 200 ml voda 600 ml voda 80 g hladká mouka 2 lžíce hladká mouka 1 - 2 lžičky sojová omáčka citronová šťáva 1 ks jarní cibulka 1/2 lžičky mletý zázvor 400 g mražená treska
Postup Smažené rybí závitky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme náplň. Tresku osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme povolit. Pak rybu osušíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na jemné plátky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Solamyl promícháme se sojovou omáčkou a 100 ml vody. Na oleji zprudka opečeme kousky tresky, přidáme plátky česneku a cibuli. Směs ochutíme zázvorem a za stálého míchání vše krátce orestujeme a podlijeme zálivkou ze sojové omáčky a solamylu. Směs povaříme do zhoustnutí a odstavíme z tepla
Připravíme si těsto 1. Mouku promícháme se solamylem, osolíme a spolu s vejcem a vodou připravíme hladké těstíčko. Na menší pánvi potřené olejem usmažíme z těstíčka přibližně 8 tenoučkých palačinek, které necháme vychladnout
Připravíme si těsto 2. V kastrůlku promícháme mouku se solamylem, zalijeme studenou vodou a za stálého míchání uvaříme hladkou řidší kaši. Do chladné kaše zašleháme jedno vejce
Upečené palačinky naplníme rybí směsí, pevně srolujeme a namáčíme v připraveném těstíčku 2. Závitky zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova a necháme na ubrousku okapat
Smažené rybí závitky podáváme jako hlavní chod s bramborovým pyré. Výborné jsou i studené jako chuťovka.