Smažené rybí závitky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
20 g solamyl
2 lžíce solamyl
1 lžička solamyl
1 ks cibule
200 ml voda
600 ml voda
80 g hladká mouka
2 lžíce hladká mouka
1 - 2 lžičky sojová omáčka
citronová šťáva
1 ks jarní cibulka
1/2 lžičky mletý zázvor
400 g mražená treska

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň. Tresku osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme povolit. Pak rybu osušíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na jemné plátky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Solamyl promícháme se sojovou omáčkou a 100 ml vody. Na oleji zprudka opečeme kousky tresky, přidáme plátky česneku a cibuli. Směs ochutíme zázvorem a za stálého míchání vše krátce orestujeme a podlijeme zálivkou ze sojové omáčky a solamylu. Směs povaříme do zhoustnutí a odstavíme z tepla

  2. Připravíme si těsto 1. Mouku promícháme se solamylem, osolíme a spolu s vejcem a vodou připravíme hladké těstíčko. Na menší pánvi potřené olejem usmažíme z těstíčka přibližně 8 tenoučkých palačinek, které necháme vychladnout

  3. Připravíme si těsto 2. V kastrůlku promícháme mouku se solamylem, zalijeme studenou vodou a za stálého míchání uvaříme hladkou řidší kaši. Do chladné kaše zašleháme jedno vejce

  4. Upečené palačinky naplníme rybí směsí, pevně srolujeme a namáčíme v připraveném těstíčku 2. Závitky zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova a necháme na ubrousku okapat

  5. Smažené rybí závitky podáváme jako hlavní chod s bramborovým pyré. Výborné jsou i studené jako chuťovka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!