Tatrankové cukroví s nutelou recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 ks vejce 60 g cukr moučka 350 g hladká mouka 2 lžíce strouhaný kokos tmavá čokoládová poleva bílá čokoládová poleva nutela 3 ks oříšková tatranka 250 g ztužený tuk 100%
Postup Tatrankové cukroví s nutelou
Postup přípravy receptu
-
Tatranky a ztužený tuk nastrouháme a se všemi ostatními surovinami zpracujeme na vále na vláčné těsto. Necháme v chladu proležet
Těsto pak po odpočinutí protlačujeme na speciálním nástavci na masovém mlýnku a tvoříme menší tyčinky
Tatrankové cukroví pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 12 minut na 180 °C
Po vychladnutí promažeme nutelou a vždy k sobě 2 tyčinky přilepíme. Nakonec dozdobíme tmavou a bílou čokoládovou polevou. Polevu koupíme hotovou v sáčcích a podle návodu rozehřejeme, ustřihneme růžek a stříkáme na cukroví.