Tatrankové pracny recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
1/2 hrnku cukr moučka
cukr moučka
4 ks tatranka
vanilkový cukr
2 hrnky hladká mouka
tuk na vymazání
250 g 100% tuk

Postup přípravy receptu

  1. Tatranky nastrouháme, přimícháme prosátou mouku a prosátý cukr a vejce. Poté přidáme změklý tuk a důkladně vypracujeme těsto

  2. Těsto rozdělíme na kousíčky, které vtlačíme do lehce vymazaných formiček

  3. Cukroví upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Ještě teplé pracny vyklopíme a obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru

  4. Tatrankové pracny můžeme podávat ihned po upečení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!