Tatrankové koule v čokoládě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 10 dkg rozinky 125 ml voda 100 g cukr krupice 200 g vlašské ořechy 100 g kandované ovoce kandované ovoce čokoládová poleva mleté piškoty 3 ks čokoládová Tatranka
Postup Tatrankové koule v čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Vodu svaříme s cukrem a necháme vychladnout
Tatranky nastrouháme, přidáme cukrovou vodu, polovinu nastrouhaných ořechů, nakrájené kandované ovoce, rozinky a vše zpracujeme na hmotu, kterou necháme v chladu asi hodinu odležet
Z hmoty tvoříme kuličky (velikost podle košíčků) a namáčíme je do rozehřáté čokoládové polevy. Spodní část obalíme ve zbylých oříšcích
Tatrankové koule v čokoládě uložíme do papírových košíčků a ozdobíme kandovaným ovocem. Uchováváme v chladu a dáváme na tác s cukrovím (nejen o Vánocích).