Jemný koláč se švestkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
250 g máslo
120 ml mléko
350 g švestky
200 g cukr krupice
1,5 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1/2 lžičky čerstvě nastrouhaná citronová kůra vá

Postup přípravy receptu

  1. Omyté švestky zbavíme pecek a nakrájíme podle velikosti na poloviny nebo čtvrtky. Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se změklým máslem a oběma cukry do pěny. Poté postupně vmícháme mouku a mléko a nakonec těsto odlehčíme bílkovým sněhěm

  2. Těsto rozprostřeme na dno remosky, kterou jsme předem vyložili pečícím papírem a poklademe švestkami řezem nahoru. Vše posypeme vanilkovým cukrem promíchaným se skořicí, přiklopíme topným víkem a pečeme přibližně 25 - 30 minut

  3. Vychladlý jemný koláč se švestkami rozdělíme na porce a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!