Jemný koláč s rebarborou a jahodami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks žloutek 6 lžic mléko 100 g tuk 3 ks bílek 150 g cukr krupice 100 g cukr moučka 250 g rebarbora 150 g hladká mouka 50 g strouhaný kokos tuk na vymazání 1 lžička kypřící prášek hrubá mouka na vysypání 50 g kukuřičný škrob 250 g čerstvé jahody
Postup Jemný koláč s rebarborou a jahodami
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostky, které vsypeme do vroucí vody na 20 vteřin, ihned je scedíme a propláchneme studenou vodou. Jahody umyjeme, odstopkujeme a nakrájíme na kousky. Koláčovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C
Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mléko, mouku s kypřícím práškem a kukuřičným škrobem. Těsto vlijeme do připravené koláčové formy. Těsto vložíme do trouby a předpečeme asi jen 15 minut
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě prošleháme. Nakonec opatrně vmícháme kokos, rebarboru a jahody. Směs navršíme na předpečený koláč a dopékáme ještě 15 minut
Jemný koláč s rebarborou a jahodami nakrájíme na kousky, necháme vychladnout a můžeme podávat.