Krůtí kousky s fazolovými lusky a mandlemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 80 g slanina olej sůl 1 lžíce máslo 80 - 100 g pražené mandlové lupínky 1 ks červená cibule mletý černý pepř 600 g krůtí prsa 350 g zelené fazolové lusky 3 - 4 snítky citronový tymián
Postup Krůtí kousky s fazolovými lusky a mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší tenké kousky, které osolíme, opepříme a promícháme s nasekaným tymiánem a olejem. Maso necháme asi 1 hodinu odležet
Fazolové lusky očistíme, propereme a necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a slaninu na kostičky
Na větší pánvi vyškvaříme slaninu do křupava a škvarečky vyjmeme. Pak do pánve přilijeme olej, na kterém orestujeme kousky masa ze všech stran dorůžova. Maso vyjmeme a uchováme na teple. Na výpeku opečeme cibuli, přidáme fazolové lusky a zvolna restujeme tak dlouho, dokud nebudou měkké na skus. Nyní do pánve vrátíme opečené maso, směs prohřejeme, zjemníme máslem a podle chuti osolíme a opeříme
Krůtí kousky se zelenými fazolkami rozdělíme na porce, posypeme slaninovými škvarečky a praženými mandlemi. Pokrm podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.