Krůtí kousky s fazolovými lusky a mandlemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

80 g slanina
olej
sůl
1 lžíce máslo
80 - 100 g pražené mandlové lupínky
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
600 g krůtí prsa
350 g zelené fazolové lusky
3 - 4 snítky citronový tymián

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší tenké kousky, které osolíme, opepříme a promícháme s nasekaným tymiánem a olejem. Maso necháme asi 1 hodinu odležet

  2. Fazolové lusky očistíme, propereme a necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a slaninu na kostičky

  3. Na větší pánvi vyškvaříme slaninu do křupava a škvarečky vyjmeme. Pak do pánve přilijeme olej, na kterém orestujeme kousky masa ze všech stran dorůžova. Maso vyjmeme a uchováme na teple. Na výpeku opečeme cibuli, přidáme fazolové lusky a zvolna restujeme tak dlouho, dokud nebudou měkké na skus. Nyní do pánve vrátíme opečené maso, směs prohřejeme, zjemníme máslem a podle chuti osolíme a opeříme

  4. Krůtí kousky se zelenými fazolkami rozdělíme na porce, posypeme slaninovými škvarečky a praženými mandlemi. Pokrm podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!