Pikantní losos s nivovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
máslo
tymián
1/2 ks citron
120 g niva
chilli
olivový olej
hladká mouka
mletý koriandr
1 kostka tavený sýr
2 ks filé z lososa bez kůže
čerstvě drcený pepř
2 lžíce cottage ve smetaně

Postup přípravy receptu

  1. Lososa omyjeme a z obou stran pokapeme citronovou šťávou a potřeme solí. Potřeme rozetřeným stroužkem česneku a posypeme špetkou koriandru, vydatně čerstvým pepřem a chilli. Necháme stát asi 2 hodiny

  2. Mezitím si najemno nastrouháme nivu a necháme ji společně s taveným sýrem rozpustit. Přimícháme cottage a už jen krátce prohřejeme, nakonec dochutíme asi půl lžičkou tymiánu

  3. Nivovou omáčku uchováváme v teple

  4. Na pánvi rozpustíme olivový olej s plátkem másla a ochuceného lososa, kterého jsme těsně před osmahnutím obalili v hladké mouce, opečeme z obou stran dozlatova. Díky mouce získá křupavou krustičku

  5. Porce pikantního lososa rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou nivovou omáčkou. Jako přílohu zvolíme nejlépe bramborovou kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!