Houbové řízečky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
vejce
strouhanka
hladká mouka
olej na smažení
čerstvé houby
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na asi 0,5cm silné plátky

  2. Podle chuti je osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou. Obalíme v klasickém trojobalu a smažíme v dostatečném množství oleje. Houby v něm musí plavat

  3. Hotové usmažené houbové řízečky klademe na talíř s ubrouskem, který vysaje přebytečný tuk

  4. Houbové řízečky je výborné namáčet v dresinku, který si vyrobíme z kečupu a tatarské omáčky. Pro labužníky, co mají rádi ostré, doporučuji posypat špetkou chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!