Výborný domácí chléb recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 lžička sůl sůl 2 lžíce ocet voda 0,5 kostek droždí 650 g hladká mouka 500 ml vlažná voda 2 lžičky drcený kmín 100 g ovesné vločky 2 lžíce lněné semínko
Postup Výborný domácí chléb
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, ovesných vloček, lněných semínek (spaříme je předem horkou vodou), drceného kmínu, soli, oleje, octu, půl kostky droždí, vlažné vody vypracujeme těsto a necháme ho vykynout. Těsto kyne velmi rychle
Z těsta vytvoříme bochník, který pečeme v pekáči vyloženým pečícím papírem 15 minut v troubě při 250 °C, troubu přepneme na 150 °C a pečeme ještě 30 minut. Domácí chléb během pečení potíráme vodou se solí
Výborný domácí chléb po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako přílohu k různým pokrmům.