Vepřový řízek v česnekovém jogurtu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 2 ks vejce strouhanka olej na smažení mletý černý pepř 4 ks vepřový řízek 1 sklenka přírodní jogurt
Postup Vepřový řízek v česnekovém jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Vepřové (lze použít i kuřecí) řízky po opláchnutí a osušení naklepeme, osolíme a opepříme
Vejce vyšleháme a promícháme s jogurtem a prolisovaným česnekem. Řízky ponoříme do nádobky s marinádou, přikryjeme a necháme na noc v lednici
Druhý den řízky z marinády obalujeme ve strouhance a smažíme dozlatova na oleji. Přebytečný olej osušíme papírovým ubrouskem
Vepřový řízek v česnekovým jogurtu nejlépe chutná s bramborovou přílohou, ale i s pečivem.