Výborný domácí kečup recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 1 kg rajčata 100 g cibule 150 g jablko 80 ml voda 1 kulička hřebíček 100 g cukr krupice 2 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 60 ml jablečný ocet 1 špetka mletá skořice 1 špetka muškátový oříšek 1 lžička mletá sladká paprika 5 kuliček celý černý pepř
Postup Výborný domácí kečup
Postup přípravy receptu
-
Rajčata, jablka a cibuli na domácí kečup nakrájíme na větší kousky a vložíme do hrnce s vodou, octem, cukrem a veškerým kořením zabaleným v plátýnku. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni cca 45 minut, dokud směs nezhoustne a nerozvaří se
Nyní z hrnce vyjmeme koření a ponorným mixérem kečupovou směs rozmixujeme. Propasírujeme přes síto a náš domácí kečup plníme do vyvařených skleniček
Sklenice s domácím kečupem klasicky sterilujeme při teplotě 85 °C - 90 °C asi 15 až 20 minut
Výborný domácí kečup podle tohoto receptu podáváme podle chuti k různým pokrmům.