Výborný domácí kečup recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

1 kg rajčata
100 g cibule
150 g jablko
80 ml voda
1 kulička hřebíček
100 g cukr krupice
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
60 ml jablečný ocet
1 špetka mletá skořice
1 špetka muškátový oříšek
1 lžička mletá sladká paprika
5 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, jablka a cibuli na domácí kečup nakrájíme na větší kousky a vložíme do hrnce s vodou, octem, cukrem a veškerým kořením zabaleným v plátýnku. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni cca 45 minut, dokud směs nezhoustne a nerozvaří se

  2. Nyní z hrnce vyjmeme koření a ponorným mixérem kečupovou směs rozmixujeme. Propasírujeme přes síto a náš domácí kečup plníme do vyvařených skleniček

  3. Sklenice s domácím kečupem klasicky sterilujeme při teplotě 85 °C - 90 °C asi 15 až 20 minut

  4. Výborný domácí kečup podle tohoto receptu podáváme podle chuti k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!