Gulášovka s hovězím masem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl vývar 3 ks brambory majoránka 1 ks cibule 1/2 lžíce kmín pažitka 3 lžíce sádlo pepř 1 lžíce hladká mouka 200 g hovězí maso 2 lžíce rajský protlak 2 lžičky mletá sladká paprika
Postup Gulášovka s hovězím masem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na velmi drobné nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a na sádle osmahneme dozlatova. Přidáme hovězí a promícháme. Přidáme koření (sůl, kmín a pepř utlučený ve hmoždíři) a necháme rozvonět
Do základu na gulášovku přisypeme mouku, potom i utřený česnek a protlak a dobře promícháme. Nakonec přidáme mletou papriku a krátce promícháme. Obsah v hrnci zalijeme vývarem nebo vodou a pozvolna vaříme. Přidáme oloupané a na kostičky pokrájené brambory a v dlaních promnutou majoránku
Do hotové gulášovky s hovězím masem přidáme pokrájenou pažitku a můžeme podávat.