Gulášovka s hovězím masem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
vývar
3 ks brambory
majoránka
1 ks cibule
1/2 lžíce kmín
pažitka
3 lžíce sádlo
pepř
1 lžíce hladká mouka
200 g hovězí maso
2 lžíce rajský protlak
2 lžičky mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na velmi drobné nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a na sádle osmahneme dozlatova. Přidáme hovězí a promícháme. Přidáme koření (sůl, kmín a pepř utlučený ve hmoždíři) a necháme rozvonět

  2. Do základu na gulášovku přisypeme mouku, potom i utřený česnek a protlak a dobře promícháme. Nakonec přidáme mletou papriku a krátce promícháme. Obsah v hrnci zalijeme vývarem nebo vodou a pozvolna vaříme. Přidáme oloupané a na kostičky pokrájené brambory a v dlaních promnutou majoránku

  3. Do hotové gulášovky s hovězím masem přidáme pokrájenou pažitku a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!