Pečený losos se sezamem s pohankovo-mrkvovou kaší recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks mrkev
bylinky
1 lžíce sezam
120 g čerstvý losos
50 g pohanka lámanka

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit přibližně půl litru vody a troubu předehřejeme na 220 °C. Čerstvého lososa opláchneme, posypeme sezamem a dáme na pečící papír cca na 20 minut do trouby

  2. Mrkev nakrájíme na kolečka, dáme do vroucí vody a po cca 5 minutách přidáme pohankovou lámanku. Po 3 minutách varu přebytečnou vodu z většiny slijeme, vypneme plotýnku a necháme na plotýnce pod pokličkou dojít asi 8 minut. Podle chuti dochutíme solí a bylinkami

  3. Pečeného lososa se sezamem podáváme s pohankovo-mrkvovou kaší k obědu nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!