Gulášovka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 1 lžička majoránka 1 snítka libeček 1 ks středně velká cibule 1 špetka mletý kmín 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 3 ks středně velké brambory instantní jíška 100 g mleté maso (směs)
Postup Gulášovka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji usmažíme do lehkého zrůžovění. Přidáme mleté maso (napůl hovězí a vepřové) a na mírném plameni za stálého míchání opékáme, až maso lehounce zrůžoví a kousky masa se oddělují od sebe. Přidám kmín, sůl, pepř, nastrouhaný česnek a mletou sladkou papriku. Ihned zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 30 minut
Poté přidáme brambory nakrájené na malé kostičky a vaříme dalších 10 minut. Zahustíme instantní jíškou
Před odstavením přidáme do gulášovky rozemnutou majoránku
Recept je asi na 3 porce gulášovky.