Gulášovka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 lžička majoránka
1 snítka libeček
1 ks středně velká cibule
1 špetka mletý kmín
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
3 ks středně velké brambory
instantní jíška
100 g mleté maso (směs)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji usmažíme do lehkého zrůžovění. Přidáme mleté maso (napůl hovězí a vepřové) a na mírném plameni za stálého míchání opékáme, až maso lehounce zrůžoví a kousky masa se oddělují od sebe. Přidám kmín, sůl, pepř, nastrouhaný česnek a mletou sladkou papriku. Ihned zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 30 minut

  2. Poté přidáme brambory nakrájené na malé kostičky a vaříme dalších 10 minut. Zahustíme instantní jíškou

  3. Před odstavením přidáme do gulášovky rozemnutou majoránku

  4. Recept je asi na 3 porce gulášovky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!