Čokoládové soufflé recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 100 g cukr krupice 2 lžíce hladká mouka máslo na vymazání 210 g čokoláda s vysokým obsahem kakaa
Postup Čokoládové soufflé
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Připravíme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem, dokud nezvětší objem
Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme sníh. Troubu předehřejeme na 195 °C a připravíme si formičky na soufflé: nejdříve je vymažeme máslem, pak vysypeme cukrem
Rozpuštěnou čokoládu přidáme ke žloutkům s cukrem a pak za stálého míchání postupně přidáváme vždy část bílků a pak část hladké mouky
Formičky naplníme do 2/3, očistíme vrchní část misky a dáme péct na 10 minut
Čokoládové soufflé podáváme jako lahodný moučník s šálkem kávy
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!