Vegetariánské karbanátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks vejce strouhanka strouhanka 1 lžička majoránka 1 ks brokolice vegeta olej na smažení mletý černý pepř 1 kostka zeleninový bujon 2 - 3 ks větší mrkev 200 g loupaná červená čočka
Postup Vegetariánské karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Brokolici omyjeme, odkrojíme tvrdší košťál a rozdělíme na růžičky. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka nebo hranolky a dáme společně vařit do vody ochucené kostkou bujonu. Zeleninu vaříme doměkka, poté ji slijeme a necháme okapat
Červenou čočku zalijeme vodou a dáme vařit. Nemusíme ji předem namáčet. Čočku vaříme doměkka asi 20 minut, až poté ochutíme vegetou
Brokolici s mrkví rozmixujeme na kaši, v misce smícháme s čočkou, přidáme 2 rozšlehaná vejce, ochutíme majoránkou, vegetou a pepřem. Podle potřeby zahustíme strouhankou (spotřebujeme větší množství než na klasické karbanátky) a dáme do lednice, aby nám směs na vegetariánské karbanátky ztuhla a lépe se s ní pracovalo
Ze směsi tvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance. Z obou stran karbanátky osmažíme dozlatova ve větším množství rozpáleného oleje
Vegetariánské karbanátky podáváme ihned po dosmažení s bramborovou kaší nebo studené jako chuťovku.