Vegetariánské karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks vejce
strouhanka
strouhanka
1 lžička majoránka
1 ks brokolice
vegeta
olej na smažení
mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon
2 - 3 ks větší mrkev
200 g loupaná červená čočka

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici omyjeme, odkrojíme tvrdší košťál a rozdělíme na růžičky. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka nebo hranolky a dáme společně vařit do vody ochucené kostkou bujonu. Zeleninu vaříme doměkka, poté ji slijeme a necháme okapat

  2. Červenou čočku zalijeme vodou a dáme vařit. Nemusíme ji předem namáčet. Čočku vaříme doměkka asi 20 minut, až poté ochutíme vegetou

  3. Brokolici s mrkví rozmixujeme na kaši, v misce smícháme s čočkou, přidáme 2 rozšlehaná vejce, ochutíme majoránkou, vegetou a pepřem. Podle potřeby zahustíme strouhankou (spotřebujeme větší množství než na klasické karbanátky) a dáme do lednice, aby nám směs na vegetariánské karbanátky ztuhla a lépe se s ní pracovalo

  4. Ze směsi tvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance. Z obou stran karbanátky osmažíme dozlatova ve větším množství rozpáleného oleje

  5. Vegetariánské karbanátky podáváme ihned po dosmažení s bramborovou kaší nebo studené jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!