Vepřové kostky v okurkové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 lžíce majoránka 2 ks cibule 3 lžíce pivo 100 g uzenina jíška 2 lžičky mletý pepř 2 lžíce plnotučná hořčice 2 l masový vývar 2 ks sterilované okurky 2 lžíce mletý kmín 2 ks vejce natvrdo 4 lžíce vepřové sádlo 1 kg vepřová krkovice
Postup Vepřové kostky v okurkové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na kostky, silně opepříme, okmínujeme a přiměřeně osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme
Cibuli orestujeme na vepřovém sádle dozlatova a poté přidáme vepřové kostky, které zprudka osmahneme ze všech stran, podlijeme vývarem, přidáme hořčici, třený česnek, zakápneme pivem, promícháme a dusíme na mírném ohni za občasného míchání a podlévání vývarem
Mezitím si uvaříme vejce natvrdo a nasekáme je nadrobno, stejně jako sterilované okurky. Uzeninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi
Po 40 minutách zalijeme maso vývarem, přidáme vejce, okurky, uzeninu a okořeníme majoránkou. Okurkovou omáčku zahustíme jíškou, přivedeme k varu a důkladně provaříme cca 10 minut. Pokud je potřeba, dosolíme a dokořeníme
Vepřové kostky v okurkové omáčce podáváme s rýží, knedlíky, ale jako příloha se hodí i těstoviny či brambory.