Vepřové kostky se zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
sůl
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
kmín
1 kostka masox
2 ks nasekaná cibule
1 sklenice červené zelí
mletá červená paprika
500 dkg vařené brambory
1 kg vepřové maso
mletý černý pepř
200 dkg dětská krupice
2 cl rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je, nastrouháme do mísy a osolíme. Přidáme vejce a dětskou krupičku. Z těsta děláme menší šišky a vaříme asi 20 minut ve vroucí vodě

  2. Cibulky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme je dozlatova na rozpáleném tuku. K osmahnuté cibulce přidáme cukr, sůl, čtvrtku masoxu, zelí a dusíme asi 20 minut

  3. Vepřové maso nakrájíme na kostky a přidáme je na rozpálenou pánev, kde jsme osmahli oloupanou cibuli. Zasypeme podle chuti solí, pepřem, paprikou, kmínem a podléváme vývarem z masoxu. Vepřové kostky pečeme doměkka asi 35 minut

  4. Na talíř poklademe porci knedlíků, porci zelí i masa a podáváme jako vydatný a sytý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!