Vepřové kostky se zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr sůl 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 ks cibule kmín 1 kostka masox 2 ks nasekaná cibule 1 sklenice červené zelí mletá červená paprika 500 dkg vařené brambory 1 kg vepřové maso mletý černý pepř 200 dkg dětská krupice 2 cl rostlinný olej na smažení
Postup Vepřové kostky se zelím
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je, nastrouháme do mísy a osolíme. Přidáme vejce a dětskou krupičku. Z těsta děláme menší šišky a vaříme asi 20 minut ve vroucí vodě
Cibulky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme je dozlatova na rozpáleném tuku. K osmahnuté cibulce přidáme cukr, sůl, čtvrtku masoxu, zelí a dusíme asi 20 minut
Vepřové maso nakrájíme na kostky a přidáme je na rozpálenou pánev, kde jsme osmahli oloupanou cibuli. Zasypeme podle chuti solí, pepřem, paprikou, kmínem a podléváme vývarem z masoxu. Vepřové kostky pečeme doměkka asi 35 minut
Na talíř poklademe porci knedlíků, porci zelí i masa a podáváme jako vydatný a sytý hlavní chod.