Typické lasagne recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 lžic olej sůl 1 ks cibule 1 balíček lasagne jíška 1 špetka pepř 5 lžic hladká mouka 500 g mleté maso 1 balíček zelenina kořenová mražená (pod svíčkovou) 2 konzervy rajčata krájená a loupaná
Postup Typické lasagne
Postup přípravy receptu
-
Začínáme bešamelem - nejprve si na oleji v hrnci uděláme světlou jíšku. Za stálého míchání přiléváme mléko a když bešamel vařením zhoustne, osolíme ho podle chuti. Odstavíme a necháme pod pokličkou na straně
Následně si na oleji v hlubší pánvi nebo hrnci osmahneme cibuli. Když zesklovatí, přidáme mraženou zeleninu a prohřejeme. Následně přidáme mleté maso, osolíme a opepříme dle chuti. Poté přidáme obě konzervy krájených rajčat a zahustíme jíškou (nejrychlejší a nejjednodušší způsob je Světlá jíška Knör). Konzistence by měla být dosti hustá - bude-li řidší, nebudou lasagne po vychladnutí držet "tvar" a budou "vodové" - jíškou nešetřete
Do zapékacího pekáče nalijeme trochu bešamelu, poklademe ho plátky lasagní a "zalijeme" masem. Následuje opět bešamel, lasagne a maso, bešamel, lasagne a maso. Vrstvení zakončíme bešamelem
Lasagne dáme péct do trouby předehřáté na 180°C cca na 45 minut