Typické lasagne recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 lžic olej
sůl
1 ks cibule
1 balíček lasagne
jíška
1 špetka pepř
5 lžic hladká mouka
500 g mleté maso
1 balíček zelenina kořenová mražená (pod svíčkovou)
2 konzervy rajčata krájená a loupaná

Postup přípravy receptu

  1. Začínáme bešamelem - nejprve si na oleji v hrnci uděláme světlou jíšku. Za stálého míchání přiléváme mléko a když bešamel vařením zhoustne, osolíme ho podle chuti. Odstavíme a necháme pod pokličkou na straně

  2. Následně si na oleji v hlubší pánvi nebo hrnci osmahneme cibuli. Když zesklovatí, přidáme mraženou zeleninu a prohřejeme. Následně přidáme mleté maso, osolíme a opepříme dle chuti. Poté přidáme obě konzervy krájených rajčat a zahustíme jíškou (nejrychlejší a nejjednodušší způsob je Světlá jíška Knör). Konzistence by měla být dosti hustá - bude-li řidší, nebudou lasagne po vychladnutí držet "tvar" a budou "vodové" - jíškou nešetřete

  3. Do zapékacího pekáče nalijeme trochu bešamelu, poklademe ho plátky lasagní a "zalijeme" masem. Následuje opět bešamel, lasagne a maso, bešamel, lasagne a maso. Vrstvení zakončíme bešamelem

  4. Lasagne dáme péct do trouby předehřáté na 180°C cca na 45 minut


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!