Tyrolské žemlové knedlíky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
30 g máslo
máslo
150 ml mléko
40 g cibule
1 lžíce pažitka
muškátový oříšek
mletý černý pepř
200 g bílé pečivo
60 g tyrolská slanina

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli a tyrolskou slaninu nakrájíme nadrobno. Na rozpuštěném másle orestujeme slaninu a cibuli dozlatova a směs necháme zchladnout. Starší žemle (housky, rohlíky atp.) nakrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a přelijeme horkým mlékem. Pak přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku, muškátový oříšek, sůl, pepř a vejce. Směs promícháme a jakmile žemle nasáknou mléko, zapracujeme do ní připravenou cibulku se slaninou. Vzniklé těsto řádně propracujeme a necháme asi 1 hodinu odležet

  2. Z připraveného těsta tvoříme kulaté knedlíky o průměru asi 4 - 5 cm. Dostatečné množství osolené vody přivedeme k varu, do které postupně vložíme knedlíky a jakmile voda přijde k varu, teplotu snížíme a velmi zvolna je vaříme asi 8 - 12 minut. Hotové tyrolské knedlíky necháme okapat a potřeme máslem

  3. Tyrolské žemlové knedlíky podáváme jako přílohu k masům a omáčkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!