Kukuřičné kuře s hráškovou nádivkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 2 ks vejce 3 lžíce máslo máslo 3 - 4 lžíce mléko 2 ks houska 3 špetky muškátový oříšek 120 g sterilovaný hrášek 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř 2 větvičky čerstvý rozmarýn 1 ks bio citron 1 ks kukuřičné kuře
Postup Kukuřičné kuře s hráškovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, osušíme a ze všech stran (včetně dutiny břišní) osolíme. Omytý citron rozkrájíme na čtvrtky. Omytou čerstvou hladkolistou petrželku jemně nasekáme
Připravíme si nádivku. Den staré housky nakrájíme na malé kostičky, které zvlhčíme mlékem. Hrášek slijeme a necháme okapat. Změklé máslo utřeme se solí, pepřem a žloutky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. K napěněnému máslu vmícháme housky, hrášek, hrst petržele, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř. Nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků
Kuře naplníme hráškovou nádivkou, dutinu břišní zajistíme párátky a nohy svážeme kuchyňskou nití. Pekáč vymažeme máslem, vložíme kuře, které obložíme čtvrtkami citronu a větvičkami rozmarýnu. Pečeme ve středně vytopené troubě, za občasného přelévání vypečenou šťávou a vývarem doměkka. Ke konci pečení teplotu zvýšíme a kukuřičné kuře s hráškovou nádivkou dopečeme dozlatova. Upečené kuře vyjmeme, naporcujeme a šťávu přecedíme a zjemníme máslem
Pečené kukuřičné kuře s hráškovou nádivkou podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou. Kuřecí sos servírujme zvlášť.