Kukuřičné cupcakes s chorizem a česnekovo-bylinkovým krémem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 - 3 ks vejce 200 ml podmáslí 250 g hladká mouka 1 ks jarní cibulka 80 g tvrdý sýr 2 lžičky kypřící prášek do pečiva 1 špetka mletý černý pepř 150 g chorizo chorizo 50 g Hera máslová příchuť 70 g Hera s máslovou příchutí 1 hrst sladká konzervovaná kukuřice 125 g česnekový sýr s bylinkami
Postup Kukuřičné cupcakes s chorizem a česnekovo-bylinkovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 190 ˚C. Plech na muffiny si vyložíme pečícími košíčky. Pokud plech vymažeme a vysypeme polohrubou moukou, není nutné košíčky použít
V jedné míse si prosejeme suché ingredience – mouku a kypřící prášek do pečiva
Do moučné směsi už jen jednoduše zašleháme zbývající mokré ingredience – vejce, rozpuštěnou Heru s máslovou příchutí, podmáslí, sůl a pepř. Nakonec už jen zlehka do těsta vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr, chorizo pokrájené na kostičky, na jemno nakrájenou jarní cibulku a kukuřici
Košíčky plníme do dvě třetiny a pečeme 20 - 25 minut, nebo dokud nevyjde špejle z těsta suchá. Po upečení necháme ještě 5 minut odpočívat v pečícím plechu a poté přendáme na chladící mřížku a nechám zcela vychladnout
Na krém si jednoduše smícháme čerstvý sýr společně s Herou s máslovou příchutí
Připraveným krémem zdobíme cupcakes. Nakonec už jen dozdobíme připravenými plátky choriza
Kukuřičné cupcakes s chorizem a česnekovo-bylinkovým krémem podáváme jako výbornou chuťovku
Zdroj: Pecenijeradost.cz