Kukuřičné cupcakes s chorizem a česnekovo-bylinkovým krémem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 - 3 ks vejce
200 ml podmáslí
250 g hladká mouka
1 ks jarní cibulka
80 g tvrdý sýr
2 lžičky kypřící prášek do pečiva
1 špetka mletý černý pepř
150 g chorizo
chorizo
50 g Hera máslová příchuť
70 g Hera s máslovou příchutí
1 hrst sladká konzervovaná kukuřice
125 g česnekový sýr s bylinkami

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 190 ˚C. Plech na muffiny si vyložíme pečícími košíčky. Pokud plech vymažeme a vysypeme polohrubou moukou, není nutné košíčky použít

  2. V jedné míse si prosejeme suché ingredience – mouku a kypřící prášek do pečiva

  3. Do moučné směsi už jen jednoduše zašleháme zbývající mokré ingredience – vejce, rozpuštěnou Heru s máslovou příchutí, podmáslí, sůl a pepř. Nakonec už jen zlehka do těsta vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr, chorizo pokrájené na kostičky, na jemno nakrájenou jarní cibulku a kukuřici

  4. Košíčky plníme do dvě třetiny a pečeme 20 - 25 minut, nebo dokud nevyjde špejle z těsta suchá. Po upečení necháme ještě 5 minut odpočívat v pečícím plechu a poté přendáme na chladící mřížku a nechám zcela vychladnout

  5. Na krém si jednoduše smícháme čerstvý sýr společně s Herou s máslovou příchutí

  6. Připraveným krémem zdobíme cupcakes. Nakonec už jen dozdobíme připravenými plátky choriza

  7. Kukuřičné cupcakes s chorizem a česnekovo-bylinkovým krémem podáváme jako výbornou chuťovku

  8. Zdroj: Pecenijeradost.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!