Jemná rybí polévka s pangasem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 400 ml vývar 2 lžíce máslo 30 - 50 ml smetana 2 lžíce hladká mouka citronová šťáva 5 ks jarní cibulka 100 g mražený hrášek čerstvá petrželka mletý černý pepř citronový tymián 300 g mražený pangas
Postup Jemná rybí polévka s pangasem
Postup přípravy receptu
-
Rybu omyjeme, osolíme a zakapeme citronem. Polorozmraženou rybu nakrájíme na větší stejnoměrné kousky. Hlavičky jarních cibulek očistíme a drobně usekáme
Cibulku zpěníme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Potom přidáme kousky ryby a několik lístečků citronového tymiánu a hrášek
Jakmile ryba změkne, polévku dochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme smetanu a polévku opět zahřejeme
Jemnou letní polévku s bílým rybí masem na talíři posypeme petrželkou a podáváme s toastem nebo čerstvým bílým pečivem.