Vegetariánské zapékané brambory s nivou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 1 plátek máslo 1 kg brambory 1,5 - 2 dl mléko 1 ks pórek 200 g niva 2 ks žlutá paprika mletý barevný pepř máslo na vymazání
Postup Vegetariánské zapékané brambory s nivou
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme téměř doměkka. Doba varu záleží na velikosti brambor - cca 20 - 30 minut. Brambory poté slijeme, necháme vychladnout a oloupeme. Poté je nakrájíme na hrubší plátky
Mezitím si připravíme zeleninu. Pórek důkladně očistíme a nakrájíme na kolečka. Papriku očistíme, zbavíme středu a nakrájíme na hrubé nudličky. Sýr nastrouháme, nebo rozdrobíme. Vejce rozšleháme společně s mlékem, solí a pepřem
Pórek společně s paprikou osmahneme na plátku másla. Můžeme mírně osolit
Pekáček vymažeme máslem. Na dno poklademe 2 vrsty brambor, dáme vrstvu zeleniny, posypeme polovinou nivy, znovu dáme vrstvu brambor, zeleniny a nivy a nakonec přijde zbytek brambor. Vše zalijeme rozšlehanými vejci
Vegetariánské zapékané brambory s nivou dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme podle typu trouby 30 - 45 minut
Vegetariánské zapékané brambory s nivou můžeme ihned podávat.