Jednoduchá hrášková polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžička sůl 1 ks brambory 1/2 ks cibule 0,7 l voda 1 ks mrkev 6 snítek petržel 1 lžička podravka 1 ks rohlík 1 díl máslo na smažení 2 lžíce hladká mouka 3 lžíce olej na smažení 1 ks zeleninový bujon 3 lžičky polévkové koření 1 špetka mletý muškátový oříšek 350 g mražený nebo čerstvý hrášek
Postup Jednoduchá hrášková polévka
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve opereme, očistíme a oloupeme cibuli, brambor, mrkev, česnek a petržel. Tyto přichystané ingredience nakrájíme nadrobno
Do hrnce si dáme olej a osmažíme připravenou zeleninu. Za stálého míchání přidáme hladkou mouku. Po osmahnutí a zahuštění moukou přidáme do hrnce připravený hrášek a promícháme. Do hrnce přidáme vodu, zeleninový bujon, sůl, podravku, polévkové koření a mletý muškátový oříšek. Vše důkladně promícháme
Hráškovou polévku vaříme 10 minut bez pokličky. Poté důkladně rozmixujeme. Po promixování vaříme polévku dalších 10 minut bez pokličky
Rohlík nakrájíme nadrobno a dozlatova osmahneme na másle
K jednoduché hráškové polévce je vhodné podávat opečený rohlík.