Jednoduchá hrášková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžička sůl
1 ks brambory
1/2 ks cibule
0,7 l voda
1 ks mrkev
6 snítek petržel
1 lžička podravka
1 ks rohlík
1 díl máslo na smažení
2 lžíce hladká mouka
3 lžíce olej na smažení
1 ks zeleninový bujon
3 lžičky polévkové koření
1 špetka mletý muškátový oříšek
350 g mražený nebo čerstvý hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve opereme, očistíme a oloupeme cibuli, brambor, mrkev, česnek a petržel. Tyto přichystané ingredience nakrájíme nadrobno

  2. Do hrnce si dáme olej a osmažíme připravenou zeleninu. Za stálého míchání přidáme hladkou mouku. Po osmahnutí a zahuštění moukou přidáme do hrnce připravený hrášek a promícháme. Do hrnce přidáme vodu, zeleninový bujon, sůl, podravku, polévkové koření a mletý muškátový oříšek. Vše důkladně promícháme

  3. Hráškovou polévku vaříme 10 minut bez pokličky. Poté důkladně rozmixujeme. Po promixování vaříme polévku dalších 10 minut bez pokličky

  4. Rohlík nakrájíme nadrobno a dozlatova osmahneme na másle

  5. K jednoduché hráškové polévce je vhodné podávat opečený rohlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!