Vegetariánské zapékané špagety recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 1/2 ks pórek 100 - 150 g ementál 250 g špagety olivový olej mletý černý pepř 1 kelímek smetana na vaření 200 g mražená zeleninová směs
Postup Vegetariánské zapékané špagety
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Vaříme o 2 - 3 minuty kratší dobu, dopečou se v troubě. Špagety scedíme a necháme okapat
Mezitím si očistíme pórek a nakrájíme na drobné kousky. Mraženou zeleninu (hrášek, mrkev, kukuřice) prolijeme vroucí vodou. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a nejprve osmahneme pórek. Poté přisypeme zeleninu a chvíli restujeme. Osolíme, opepříme a dochutíme oblíbenými bylinkami, já použila pouze libeček
V míse promícháme špagety se zeleninou a půlkou nastrouhaného ementálu
Vše vsypeme do zapékací misky, zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, špetkou soli a pepře
Vegetariánské špagety vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a zapékáme asi 20 minut. Pak vršek špaget posypeme zbytkem sýra a asi 10 minut dopékáme, až je povrch zlatavý
Vegetariánské zapékané špagety podáváme s oblíbeným zeleninovým salátem jako hlavní chod.