Jednoduchá hrachová kaše recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
sůl
1 ks cibule
2 l voda
chléb
klobása
100 ml sladká smetana
sterilované okurky
mletý černý pepř
500 g půlený žlutý hrách

Postup přípravy receptu

  1. Celé balení půleného žlutého hrachu vsypeme do vody a propláchneme. Tento hrách má výhodu, že se nemusí předem namáčet. Hrách zbavený nečistot dáme do 2 litrů neosolené vody tak, aby byl hrách dostatečně ponořený. Hrách vaříme 1 hodinu. Asi 15 minut před koncem vaření osolíme

  2. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje

  3. Hrách slijeme, nezapomeneme si slitou vodu uložit bokem, a rozmixujeme na kaši. Vznikne hutná kaše, kterou si zředíme slitou vodou podle potřeby. Nyní už jen dochutíme osmaženou cibulkou, 12% smetanou, solí a pepřem

  4. Jednoduchou hrachovou kaši doporučuji podávat s opečenou klobásou, okurkou a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!