Jednoduchá hrachová kaše recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl sůl 1 ks cibule 2 l voda chléb klobása 100 ml sladká smetana sterilované okurky mletý černý pepř 500 g půlený žlutý hrách
Postup Jednoduchá hrachová kaše
Postup přípravy receptu
-
Celé balení půleného žlutého hrachu vsypeme do vody a propláchneme. Tento hrách má výhodu, že se nemusí předem namáčet. Hrách zbavený nečistot dáme do 2 litrů neosolené vody tak, aby byl hrách dostatečně ponořený. Hrách vaříme 1 hodinu. Asi 15 minut před koncem vaření osolíme
Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje
Hrách slijeme, nezapomeneme si slitou vodu uložit bokem, a rozmixujeme na kaši. Vznikne hutná kaše, kterou si zředíme slitou vodou podle potřeby. Nyní už jen dochutíme osmaženou cibulkou, 12% smetanou, solí a pepřem
Jednoduchou hrachovou kaši doporučuji podávat s opečenou klobásou, okurkou a chlebem.