Vepřové kostky v pikantní omáčce s hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks cibule
1 plechovka rajčatový protlak
eidam
petrželová nať
1 plechovka sterilovaný hrášek
600 g vepřové maso
barevný pepř
worcesterská omáčka
1 ks zeleninový bujon
chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno

  2. V kastrolu orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme maso a ze všech stran ho orestujeme. Během restování maso opepříme, osolíme a přidáme worcesterskou a chilli omáčku. Vše krátce podusíme. Do směsi přidáme rajčatový protlak, orestujeme a zalijeme vodou. Můžeme dát vývar, pokud máme, a zeleninový bujon. Vepřové kostky dodusíme doměkka 30 až 40 minut. Asi 10 minut před koncem vaření vložíme do omáčky sterilovaný hrášek. Vepřové kostky v pikantní omáčce s hráškem ochutíme podle potřeby solí, pepřem a chilli omáčkou

  3. Vepřové kostky v pikantní omáčce s hráškem podáváme se špagetami, posypané strouhaný sýrem, petrželovou natí. Podle chuti můžeme přidat pár kapek chilli omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!