Vepřové kostky se zeleninovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
vegeta
mletý kmín
0,5 kg vepřová kýta
1 balíček mražená zelenina
2 kostky zeleninový bujón
mletý černý pepř
hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na kostky

  2. V hrnci si rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme kostky masa. Přidáme trochu pepře a mletého kmínu. Podlijeme vodou a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme bujony, vegetu a mraženou zeleninu. A znovu podusíme, dokud nebude maso měkké. Zeleninovou omáčku zahustíme a necháme provařit

  3. Vepřové kostky se zeleninovou omáčkou podáváme třeba s rýží, knedlíkem,ale i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!