Hovězí maso dušené se sójou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 5 stroužků česnek
sůl
2 lžíce sádlo
2 ks velká cibule
1 hrnek malá cibule
60 dkg hovězí maso
3 lžičky gulášové koření
mletý černý pepř
1 balíček sójové kostky

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a nakrájíme nadrobno 2 hodně velké cibule, které osmažíme do červena na 2 lžících sádla. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, 3 - 5 stroužků česneku nakrájených na plátky, zamícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme nejprve bez podlévání až do vydušení na tuk

  2. Po vydušení šťávy přidáme oloupané cibulky, 3 vrchovaté lžičky gulášového koření a vodou spařené sójové kostky. Podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Dochutíme solí a pepřem. Podle potřeby a chuti zahustíme

  3. Jako příloha se k hovězímu masu dušenému se sójou hodí skoro vše, co máme rádi, jenom brambory ne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!