Hovězí maso na bylinkách a kořenové zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks mrkev
1 ks petržel
4 lžíce slunečnicový olej
100 g uzený bůček
700 g hovězí přední
1 hrst zelené bylinky
2 lžičky koření na divočinu

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibulku na jemno, kořenovou zeleninu očistíme a také nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme trochu oleje, rozpálíme, zarestujeme maso ze všech stran aby se zatáhlo, vyndáme na talíř

  2. Do tohoto hrnce dáme zarestovat uzený bůček (nebo slaninu), kořenovou zeleninu, po chvíli i cibulku. Přídáme zpět zatažené maso, bylinky, okořeníme a podlijeme vodou tak, aby ješte trčely špičky zeleniny a masa

  3. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, v klasickém hrnci cca 3 hodiny, v tlakovém hrnci přibližně polovinu času. Poté ještě doladíme podle vlastní chuti. Je-li potřeba, lze zahustit omáčku lžící hladké mouky mouky rozmíchané v troše odebraného vývaru a řádně provaříme cca 5 minut

  4. Hovězí maso na bylinkách a kořenové zelenině podáváme s oblíbebou přílohou, například rýží či bulgurem, posypeme zelenými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!