Falešná Hortobágyská gulášová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 ks vejce 50 dkg brambory 5 dkg celer 10 dkg mrkev 10 dkg petržel 2 lžíce hladká mouka 1 lžíce červená paprika 5 dkg uzená slanina 1 ks červená cibule 2 kostky hovězí bujón (masox)
Postup Falešná Hortobágyská gulášová polévka
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky cca 2 cm velké. Zeleninu: (mrkev, petržel, celer) také nakrájíme na kostky cca 2 cm velké
Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a za stálého míchání vysmahneme do tuku. Přidáme jemně nakrájenou červenou cibuli a opět za stálého míchání necháme zesklovatět. Odstavíme z plotny a přimícháme červenou papriku
Přilijeme dvě lžíce vody. Přidáme nakrájené brambory a zeleninu a lehce několik minut restujeme. Přidáme 2 litry vody, dvě kostky hovězího bujónu (masoxu), kmín a stroužky česneku. Povaříme do změknutí zeleniny
Mezitím si připravíme trhanou zavářku z jednoho vejce a dvou lžic hladké mouky
Těsto v rukách propracujeme a trháme je do vařící polévky o velikosti noků
Dobrou chuť.