Falešná Hortobágyská gulášová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 ks vejce
50 dkg brambory
5 dkg celer
10 dkg mrkev
10 dkg petržel
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce červená paprika
5 dkg uzená slanina
1 ks červená cibule
2 kostky hovězí bujón (masox)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky cca 2 cm velké. Zeleninu: (mrkev, petržel, celer) také nakrájíme na kostky cca 2 cm velké

  2. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a za stálého míchání vysmahneme do tuku. Přidáme jemně nakrájenou červenou cibuli a opět za stálého míchání necháme zesklovatět. Odstavíme z plotny a přimícháme červenou papriku

  3. Přilijeme dvě lžíce vody. Přidáme nakrájené brambory a zeleninu a lehce několik minut restujeme. Přidáme 2 litry vody, dvě kostky hovězího bujónu (masoxu), kmín a stroužky česneku. Povaříme do změknutí zeleniny

  4. Mezitím si připravíme trhanou zavářku z jednoho vejce a dvou lžic hladké mouky

  5. Těsto v rukách propracujeme a trháme je do vařící polévky o velikosti noků

  6. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!