Frittata s medvědím česnekem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek olej sůl 6 ks vejce 1 lžička máslo 1 ks brambory 50 ml smetana ke šlehání 1 ks jarní cibulka mletý černý pepř 4 ks cherry rajčata čubrica 1 hrst medvědí česnek
Postup Frittata s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Oloupaný brambor nakrájíme na jemné hranolky, které na oleji osmažíme dozlatova. Jemně nakrájenou jarní cibulku a nasekaný česnek zpěníme na másle. Medvědí česnek nasekáme na hrubší kousky. Rajčata očistíme a nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme
Na pánvi s kovovou rukojetí zahřejeme malé množství oleje, dno pokryjeme bramborami a vše zalijeme vejci se smetanou. Směs ochutíme čubricou a na velmi nízké teplotě pečeme tak, aby se vejce ode dna a po okraji pánve zpevnila a střed zůstal ještě tekutý. Pak na pánev rozložíme nakrájený medvědí česnek, zpěněnou cibulku s česnekem a plátky rajčat, která osolíme a opepříme. Pánev vložíme do trouby roztopené na 220 °C a pečeme, dokud frittata nevyběhne a zezlátne. To trvá přibližně 6 - 8 minut
Upečenou frittatu s medvědím česnekem ihned přesuneme na talíř a podáváme.