Rajčatová frittata recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- olej sůl 5 ks vejce 3 lžíce máslo 500 g cibule 40 g strouhaný parmazán 1 hrst čerstvá bazalka 2 ks velké rajče mletý černý pepř
Postup Rajčatová frittata
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na proužky. Bazalku omyjeme a potrháme na kousky. Vejce v misce promícháme tak, aby se spojil bílek se žloutky, ale nešleháme
Na oleji pozvolna orestujeme cibuli. Musí zůstat světlá. Jamile zmenší svůj objem přidáme k ní rajčata a dodusíme. Směs přendáme do mísy, odstraníme přebytečnou šťávu a necháme vychladit
Vychladlou cibuli s rajčaty spojíme s vejci, parmazánem a čerstvou bazalkou. Podle potřeby opepříme a přisolíme
Na vytřené pánvi rozpustíme máslo, na které vlijeme připravenou směs. Pečeme velmi pozvolna, dokud vajíčka neztuhnou. To trvá přibližně 15 minut. Frittatu neobracíme. Pečeme jen z jedné strany, spodek musí být vypečený a horní část jemně vláčná
Hotovou omeletu naporcuje a podáváme teplou s křupavým pečivem.