Guláš z králíka s červenou paprikou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce olej
sůl
1 lžíce máslo
voda
1 ks králík
pepř
2 - 3 lžíce hladká mouka
3 ks červená paprika
4 lžičky drcený kmín
2 - 3 lžíce gulášové koření

Postup přípravy receptu

  1. Králíka dobře očistíme, odblaníme a vykostíme. Maso nakrájíme na kousky

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a krátce osmažíme na oleji se lžící másla v hlubším kastrolu s poklicí

  3. Na usmaženou cibuli přidáme nakrájené maso, chvílí opékáme a pak přikryjeme poklicí

  4. Maso pustí šťávu. Po vysmažení podle potřeby podlijeme maso menším množstvím vody

  5. V průběhu pečení maso posypeme drceným kmínem, osolíme a opepříme. Přidáme gulášové koření

  6. Je-li maso měkké, zaprášíme ho hladkou moukou, promícháme a pomalu přiléváme vodu. Chceme-li mít omáčku hustší, rozmícháme v hrnku 1 - 2 lžíce hladké mouky s vodou a vlijeme do guláše

  7. Červenou papriku zbavíme vnitřku, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Vsypeme je do guláše a necháme krátce s omáčkou provařit

  8. Guláš z králíka s červenou paprikou podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!