Vínová cibulačka se sýrovým toastem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
500 g cibule
50 g sádlo
1 ks pórek
1 ks veka
250 g eidam
1 l masový vývar
3 dl suché červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na půl kolečka tak, aby se rozpadla na jednotlivé proužky

  2. V hrnci rozpustíme sádlo, vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přilijeme víno (já použila Zweigeltrebe), cibule změní barvu na temně fialovou a zalijeme masovým vývarem. Necháme asi 10 minut řádně provařit. Podle chuti osolíme a odstavíme. Do polévky nasypeme na proužky nakrájený pórek

  3. Mezitím plátky veky jemně namažeme máslem, hodně posypeme najemno nastrouhaným eidamem a zapečeme v troubě asi 3 - 4 minuty při 180 °C, až se sýr rozpustí

  4. Sýrové toasty podáváme k vínové cibulačce jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!