Vínová cibulačka se sýrovým toastem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 500 g cibule 50 g sádlo 1 ks pórek 1 ks veka 250 g eidam 1 l masový vývar 3 dl suché červené víno
Postup Vínová cibulačka se sýrovým toastem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na půl kolečka tak, aby se rozpadla na jednotlivé proužky
V hrnci rozpustíme sádlo, vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přilijeme víno (já použila Zweigeltrebe), cibule změní barvu na temně fialovou a zalijeme masovým vývarem. Necháme asi 10 minut řádně provařit. Podle chuti osolíme a odstavíme. Do polévky nasypeme na proužky nakrájený pórek
Mezitím plátky veky jemně namažeme máslem, hodně posypeme najemno nastrouhaným eidamem a zapečeme v troubě asi 3 - 4 minuty při 180 °C, až se sýr rozpustí
Sýrové toasty podáváme k vínové cibulačce jako přílohu.