Gratin z letního ovoce recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks žloutky
cukr moučka
0,5 ks vanilkový lusk
1 kapka sladké víno
lesní ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce pokrájíme a nandáme do talíře. V míse smícháme obsah poloviny vanilkového lusku, žloutky a kapku sladkého vína

  2. Mísu vložíme do vodní lázně a svižně mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Sundáme z vodní lázně a ještě pořádně promícháme

  3. Krém nalijeme na ovoce, posypeme moučkovým cukrem a zapečeme pomocí opalovací pistole, případně necháme zapéct v troubě

  4. Gratin z letního ovoce ihned podáváme jako výborný teplý dezert

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!