Domácí kotlíkový guláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek česnek sůl 4 ks brambory 1 lžíce majoránka 500 g cibule 30 g rajčatový protlak vývar z kostí mletý pepř 1000 g vepřová plec 1 lžička mletá sladká paprika sladký kečup 1 lžička mletá pálivá paprika 300 g zeleninové lečo
Postup Domácí kotlíkový guláš
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si veškeré ingredience. Oloupeme si cibuli a nakrájíme, nemusí být na jemno, oškrábeme si brambory a nakrájíme na větší kostky. Oloupeme a nakrájíme na plátky česnek. Očištěné maso nakrájíme na větší kostky
Vezmeme si větší hrnec a na sádle nebo oleji si osmažíme cibuli, když je cibule sklovatá, přidáme polovinu nakrájeného česneku. Dále cibuli smažíme dozlatova, poté přidáme nakrájené maso a osolíme, posypeme červenou mletou paprikou a necháme maso zatáhnout. Když je maso zatáhnuté, přidáme rajčatový protlak a podlijeme vývarem (vodou) a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájené brambory. rozmixované lečo (lze nechat i celé) a zbytek česneku
Vše dusíme doměkka, brambory kotlíkový guláš zahustí. Pokud by bylo potřeba zahustit více, může se použít klasická jíška. Na závěr domácí kotlíkový guláš dochutíme solí, pepřem, majoránkou a sladkým kečupem (lze vynechat)
Domácí kotlíkový guláš podáváme s chlebem
Poznámka: Kdo při přípravě receptu nepoužil vývar, může použít masový bujon
Foto: Pixabay.com