Zeleninový eintopf recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 lžíce tuk
2 ks cibule
1 lžička kmín
200 g celer
1 ks pórek
250 g mrkev
1/2 hlávky kapusta
masový vývar
sůl a pepř
500 g brambor
600 g hovězí maso zadní
200 g petžel

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno

  2. Ve větším hrnci necháme na tuku zesklovatět cibulku, přidáme nakrájené maso a prudce osmahneme

  3. Poté na maso vrstvíme brambory, následuje vrstva celeru, petržele, mrkve, pórku a nakonec kapusta. Navrch vše okmínujeme, osolíme a opepříme. Opatrně zalijeme vývarem. Vše pomalu dusíme na mírném plameni asi hodinu až hodinu a půl (nemícháme!)

  4. Hotový zeleninový eintopf opatrně zamícháme a podle chuti dosolíme či dopepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!