Zeleninový eintopf recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 lžíce tuk 2 ks cibule 1 lžička kmín 200 g celer 1 ks pórek 250 g mrkev 1/2 hlávky kapusta masový vývar sůl a pepř 500 g brambor 600 g hovězí maso zadní 200 g petžel
Postup Zeleninový eintopf
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno
Ve větším hrnci necháme na tuku zesklovatět cibulku, přidáme nakrájené maso a prudce osmahneme
Poté na maso vrstvíme brambory, následuje vrstva celeru, petržele, mrkve, pórku a nakonec kapusta. Navrch vše okmínujeme, osolíme a opepříme. Opatrně zalijeme vývarem. Vše pomalu dusíme na mírném plameni asi hodinu až hodinu a půl (nemícháme!)
Hotový zeleninový eintopf opatrně zamícháme a podle chuti dosolíme či dopepříme.