Oběd se Zdenkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 ks brambory
kečup
zelenina
1 lžíce koření
1 lžíce grilovací koření
1 špetka pepř
2 lžíce olivový olej
tatarská omáčka
2 plátky vepřová krkovička

Postup přípravy receptu

  1. Maso dobře očistíme a okořeníme. Přidáme trochu pepře, zakapeme olivovým olejem a necháme chvíli uležet

  2. Mezitím si oškrábeme nové brambory a dáme je v mírně osolené vodě vařit

  3. Necháme si dobře nahřát pánev a vložíme na ni naložené plátky masa. Po krátkém orestování a zatažení maso otočíme a přikryjeme pokličkou. Plátky pečeme asi 25 minut, můžeme je průběžně otáčet

  4. Připravíme si dva talíře a ozdobíme je krájenou zeleninou

  5. Měkké brambory scedíme a servírujeme je na talíře. Přidáme hotové plátky krkovičky a šťávou, která se z masa vydusí, přelijeme brambory

  6. Podáváme s tatarskou omáčkou nebo kečupem. Záleží, které pochutině dáme přednost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!