Vepřové smaženky ve vinném těstíčku recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 2 ks vejce 5 lžic hladká mouka 1 lžíce škrobová moučka drcený kmín 1/2 lžičky mletý koriandr 2 špetky jedlá soda 1 hrst čerstvá petrželka 500 g mleté vepřové maso mletý černý pepř 100 - 150 ml bílé suché víno 1 - 2 lžičky chilli pasta
Postup Vepřové smaženky ve vinném těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem, koriandrem, prolisovaným česnekem a chilli pastou. Přidáme nasekanou petrželku a asi 2 lžíce vody. Směs řádně prohněteme a uložíme asi na hodinu do chladu
Připravíme si vinné těstíčko. V misce rozšleháme vejce se solí a špetkou pepře, přidáme škrobovou moučku a hladkou mouku se sodou. Postupně přiléváme bílé víno a mícháme, dokud nevznikne středně řídké těstíčko
Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama placičky, které obalujeme ve vinném těstíčku. Masové placičky zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Smaženky necháme na papírové utěrce okapat a můžeme servírovat
Vepřové smaženky ve vinném těstíčku podáváme s čerstvou nebo nakládanou zeleninou, krémovými dipy a pečivem. Smaženky servírujeme teplé, ale chutnají i za studena.