Osvědčený velikonoční beránek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
120 g máslo
2 ks rozinky
1 balíček vanilkový cukr
140 g hrubá mouka
150 g cukru
150 g celozrnná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky třeme s cukrem a tukem asi čtvrt hodiny (nejlépe robotem, zdatnější kuchařky a kuchaři ručně). Ostatní ingredience vmícháme do směsi, přidáme sníh z bílků

  2. Nebojte se tužší konzistence těsta. Směs natlačíme do vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané formy

  3. Velikonočního beránka pečeme v předehřáté troubě na 200°C, po patnácti minutách teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších asi třicet minut

  4. Po vychladnutí nezapomeneme beránkovi udělat oči pomocí rozinek s párátky a uvážeme slušivou mašli

  5. Beránky podáváme pocukrované nebo se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!