Osvědčený velikonoční beránek recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 120 g máslo 2 ks rozinky 1 balíček vanilkový cukr 140 g hrubá mouka 150 g cukru 150 g celozrnná mouka
Postup Osvědčený velikonoční beránek
Postup přípravy receptu
-
Žloutky třeme s cukrem a tukem asi čtvrt hodiny (nejlépe robotem, zdatnější kuchařky a kuchaři ručně). Ostatní ingredience vmícháme do směsi, přidáme sníh z bílků
Nebojte se tužší konzistence těsta. Směs natlačíme do vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané formy
Velikonočního beránka pečeme v předehřáté troubě na 200°C, po patnácti minutách teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších asi třicet minut
Po vychladnutí nezapomeneme beránkovi udělat oči pomocí rozinek s párátky a uvážeme slušivou mašli
Beránky podáváme pocukrované nebo se šlehačkou.