Veky z majolkového těsta recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 lžičky cukr
2 lžíce olej
sůl
250 ml mléko
kmín
50 g droždí
500 g hladká mouka
100 ml majolka

Postup přípravy receptu

  1. Z kvasnic a trošky vlažného mléka uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, majolku, olej, mléko a vykynulý kvásek. Osolíme a přidáme trošinku kmínu

  2. Zaděláme těsto a necháme ho pod navlhčenou utěrkou krátce kynout. Těsto kyne docela rychle. Já ho nechala asi půl hodiny

  3. Z těsta vytvarujeme dvě veky a dáme na plech na pečící papír. Necháme ještě asi čtvrt hodiny kynout. Hodně záleží na kvalitě kvasnic a teplotě v místnosti. To si musí každý vychytat sám. Veky před vložením do trouby pomašlujeme rozšlehaným vejcem a dáme péci. Veky z majolkového těsta pečeme přibližně na 200 °C 15 - 20 minut

  4. Já jsem tyto veky zkoušela péct poprvé, proto mi v troubě popraskaly, ale vám se jistě podaří hezčí. Na chuti jim to ale vůbec neubralo, jsou opravdu super.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!