Zapečený oběd jugoslávské tety recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
6 ks brambory
4 ks cibule
20 dkg eidam
0,5 kg dýně
1 lžíce máslo na smažení
4 špetky muškátový oříšek
0,5 ks červená kapie
2 kelímky smetana ke šlehání
chilli koření
mletý černý pepř
máslo na vymazání
1 ks bílá paprika
6 ks vepřový plátek
3 hrstě medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Polovinu cibule osmažíme s lžičkou soli na lžíci másla dozlatova, syrový zbytek cibule rozsypeme do máslem vymazaného velkého pekáče. Plátky masa naklepeme, používáme kotletu nebo kýtu, ale dá se použít i plecko nebo krkovička, maso položíme na cibuli. Jemně osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem a chilli

  2. Bílou papriku a červenou kapii nakrájíme na kostičky. Sýr eidam nastrouháme nahrubo. Medvědí česnek nasekáme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Dýni nakrájíme na asi 1 cm hrubé plátky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka

  3. Na každý plátek masa dáme směs nakrájené bílé a červené papriky a trošku posypeme nastrouhaným sýrem. Maso bohatě překryjeme nasekaným medvědím česnekem. Na medvědí česnek dáme vrstvu nakrájených brambor a na ně dáme osmaženou cibulku. Další vrstvu tvoří nakrájená dýně, kterou okořeníme čerstvě mletým pepřem. Následuje vrstva nakrájených vařených vajec. Vše posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Nastrouháme muškátový oříšek, který vmícháme do osolené smetany. Směsí zalijeme celý pekáč

  4. Vepřové maso se směsí zeleniny, vajec a sýra pečeme, dokud sýr nezezlátne. V mé troubě peču hodinu a půl

  5. Zapečený oběd jugoslávské tety podáváme s okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!