Vepřové špízy s cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks cuketa
2 lžíce bílé víno
4 lžíce ostrý kečup
3 ks červená cibule
mletý černý pepř
600 g vepřová krkovice
1 lžíce čerstvý rozmarýn
2 ks bílá kapie

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovičku očistíme a nakrájíme na kostky. Maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme s prolisovaným česnekem, kečupem, rozmarýnem, vínem a 3 lžícemi oleje. Naloženou směs necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Kapii zbavíme jadérek a nakrájíme na větší kousky. Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Na jehly střídavě napichujeme cibuli, maso, opět cibuli, kapii a cuketu. Postup opakujeme do vypotřebování zásob

  3. Špízy opékáme na mřížce dobře rozpáleného grilu za občasného obracení doměkka. Čas pečení závisí na oblibě propečenosti masa a žáru vašeho grilu

  4. Špízy z vepřového masa s cuketou, cibulí a kapií podáváme při letní grilovačce s pečivem, zeleninovými saláty a oblíbenými dipy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!