Oběd pro Jáju recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky solamyl
2 ks cibule
1 sklenice voda
6 ks rajče
2 lžičky koření na čínu
4 lžíce olivový olej
3 špetky provensálské koření
1 konzerva sterilovaná kukuřice
pečené brambory
2 ks králičí hřbet bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Králíka vykostíme a odblaníme. Maso opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Posypeme ho kořením, zakapeme olivovým olejem, promícháme a uložíme na chvíli do chladu

  2. Připravíme si brambory na pečení - omyjeme je, oloupeme a nakrájíme na kousky. Propláchneme je vodou a necháme okapat. Pak je rozložíme na nízký plech a pečeme v troubě při vyšší teplotě (asi 180 °C) 50 minut

  3. Jakmile dáme do trouby brambory, začneme upravovat maso. Dobře si nahřejeme hrnek se silným dnem s poklicí. Pak vsypeme naložené maso a rychle orestujeme. Poté maso přikryjeme poklicí a necháme opékat. Občas promícháme, přidáme provensálské koření

  4. Po změknutí masa přidáme sklenici vody se solamylem, promícháme a vsypeme na kolečka nakrájenou cibuli, sterilovanou kukuřici a omytá a nakrájená rajčata. Po chvilce promícháme a přikryté necháme bez plamene dojít - prohřát

  5. Na talíř servírujeme opečené brambory, přidáme králíka na rajčatech a doplníme čerstvými kousky rajčat a lžičkou sterilované kukuřice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!