Podzimní guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
3 ks cibule
voda
hladká mouka
drcený kmín
500 g hovězí kližka
gulášové koření
500 g čerstvé hřiby

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso si nakrájíme na drobnější gulášové kousky (cca 2 x 2 x 2 cm). Cibuli nasekáme nadrobno

  2. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme maso, zatáhneme, poté osolíme, okořeníme, ještě prosmažíme, poprášíme moukou, osmahneme a zalijeme horkou vodou, dusíme cca 1,5 hod

  3. Mezitím si očistíme hřiby, nakrájíme na stejně velké kusy jako maso a na oleji necháme odpařit vodu. Poté mírně posolíme a přidáme k masu. Společně dusíme cca 40 minut

  4. Podzimní guláš podáváme s chlebem, rýží, bramborem, knedlíkem, ale klidně i těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!