Pečené krůtí křídlo na jablkovo-cibulovém lůžku s brambory recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 100 g máslo 300 g brambory 2 ks cibule 2 ks jablko granny smith 800 g předvařené krůtí křídlo domácí horký vývar z krůtího křídla
Postup Pečené krůtí křídlo na jablkovo-cibulovém lůžku s brambory
Postup přípravy receptu
-
Poloměkké krůtí křídlo, které jsme předtím předvařili ve vývaru, vybereme na podnos a necháme vychladnout. Mezitím brambory očistíme a pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 3 mm. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme a pokrájíme na plátky. Cibuli očistíme a pokrájíme příčně na kolečka
Do pekáče položíme vrstvu bramborových koleček, na které rozložíme kolečka cibule. Jednotlivé vrstvy osolíme a na cibuli rozložíme plátky jablek. Na jablka položíme předvařené krůtí křídlo, osolíme, poklademe plátky čerstvého másla, podlijeme malým množstvím horkého vývaru z krůtího křídla a vložíme péct do trouby
Pečeme 30 minut při teplotě 200 °C za přelévání chutným výpekem, dokud kůžička na krůtím křídle nebude pěkně do zlato-hněda a krásně do křupava. Na servírovacím talíři uděláme lůžko z cibule, upečených plátků jablek a upečených brambor, na které položíme hotové krůtí křídlo
Pečené krůtí křídlo na jablkovo-cibulovém lůžku s brambory servírujeme horké s jemným zeleným listovým salátem. Je to velmi chutný hlavní chod z krůtího křídla, které má uvnitř úžasně chutné, jemné, měkké a šťavnaté maso, přitom na povrchu krásně vypečenou křupavou kůžičku. Pokrm je chuťově výborný díky spojení chuti pečených jablek, cibule a brambor. Jde o velmi dobrý a finančně nenáročný sváteční oběd.