Pečené krůtí křídlo na jablkovo-cibulovém lůžku s brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
300 g brambory
2 ks cibule
2 ks jablko granny smith
800 g předvařené krůtí křídlo
domácí horký vývar z krůtího křídla

Postup přípravy receptu

  1. Poloměkké krůtí křídlo, které jsme předtím předvařili ve vývaru, vybereme na podnos a necháme vychladnout. Mezitím brambory očistíme a pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 3 mm. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme a pokrájíme na plátky. Cibuli očistíme a pokrájíme příčně na kolečka

  2. Do pekáče položíme vrstvu bramborových koleček, na které rozložíme kolečka cibule. Jednotlivé vrstvy osolíme a na cibuli rozložíme plátky jablek. Na jablka položíme předvařené krůtí křídlo, osolíme, poklademe plátky čerstvého másla, podlijeme malým množstvím horkého vývaru z krůtího křídla a vložíme péct do trouby

  3. Pečeme 30 minut při teplotě 200 °C za přelévání chutným výpekem, dokud kůžička na krůtím křídle nebude pěkně do zlato-hněda a krásně do křupava. Na servírovacím talíři uděláme lůžko z cibule, upečených plátků jablek a upečených brambor, na které položíme hotové krůtí křídlo

  4. Pečené krůtí křídlo na jablkovo-cibulovém lůžku s brambory servírujeme horké s jemným zeleným listovým salátem. Je to velmi chutný hlavní chod z krůtího křídla, které má uvnitř úžasně chutné, jemné, měkké a šťavnaté maso, přitom na povrchu krásně vypečenou křupavou kůžičku. Pokrm je chuťově výborný díky spojení chuti pečených jablek, cibule a brambor. Jde o velmi dobrý a finančně nenáročný sváteční oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!