Pikantní ryba recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička ocet 1 lžička glutasol 1 lžička cukr krupice 1 ks velká cibule 2 lžíce sójová omáčka olej na smažení 1 lžička mletý zázvor 2 lžíce dezertní víno 1 lžíce ostrá hořčice 700 g hejk
Postup Pikantní ryba
Postup přípravy receptu
-
Vykuchanou rybu zbavenou ploutví nakrájíme na silnější proužky nebo špalíčky. Použít můžeme hejka, ale i kapra, úhoře nebo filé
Cibuli nasekáme nadrobno, pokud máme mladé cibulky (4ks), tak na kolečka a smícháme se všemi ostatními přísadami na marinádu. Do marinády vložíme kousky ryby a necháme alespoň půl hodiny uležet
Naložené kousky ryby z marinády vyjmeme a necháme okapat. Prudce osmahneme na rozpáleném oleji ze všech stran. Osmaženou rybu vyndáme a k vysmaženému oleji přilijeme marinádu a krátce ji povaříme. Kousky ryby vrátíme do marinády a promícháme
Pikantní rybu podle čínské kuchyně podáváme nejlépe s rýží nebo chlebem a zeleninou.